Віра Олександрович

Тернопільщина: коли загальна сума штрафів перевищила 38 мільйонів гривень

Штраф

До порушників правил торгівлі підакцизними товарами на Тернопільщині застосували 38,3 млн грн фінансових санкцій. Адже податківці встановили аж 491 факт недотримання законодавчих норм.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 2021 року фахівці управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС в області провели 365 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - звітують у податковій. - До порушників застосували фінансових санкцій загалом на суму 38,3 млн грн. 

За результатами проведених перевірок, податківці встановили 491 порушення законодавчих норм. 

- Найбільше порушень стосувалися роздрібної торгівлі цигарками з полиць самообслуговування – 81 випадок, - зауважують у податковій. - Також встановили 76 фактів невидачі розрахункового документа (чека), незабезпечення ведення у порядку, встановленому законодавством, обліку товарних запасів, а також - 74 випадки реалізації підакцизної продукції без зазначення коду товарної продукції згідно з УКТЗЕД. 

Ще у 68-ми випадках зафіксували торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни, а в 32-х – реалізацію алкоголю вроздріб без наявності ліцензії.

- Торік на теренах Тернопілля анулювали 368 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, - уточнюють податківці. - Скасували також 292 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюном. 

До слова, на початку 2022 року на території області було 4 647 діючих ліцензій. При цьому суб’єкти господарювання застосовували 2 516 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і 2 131 – на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео