Віра Олександрович

Тернопільщина: мораторій на перевірки діє не для всіх підприємців

Перевірка

Тютюном та алкоголем підприємці на Тернопільщині торгували із порушеннями. Усі, хто порушував законодавство, - покарали.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-серпня цього року на Тернопільщині податківці провели 194 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами і пальним, - кажуть в управлінні контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС в області. - Фахівці податкової служби встановили 220 порушень, за які до суб’єктів господарювання застосували 7 млн 351,5 тис. грн фінансових санкцій.

Так, під час контрольно-перевірочних заходів податківці встановили 57 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні.

- Підприємці також зловживали, торгуючи алкогольними напоями без ліцензій або продаючи тютюнові вироби з полиць самообслуговування, а це, відповідно, 25 та 29 порушень, - звітують у податковій. - Підставою для застосування штрафів також стали 19 фактів роздрібної торгівлі алкогольним напоями на розлив і 17 випадків зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв із ознаками підробки.

Відповідатимуть підприємці і за 10 фактів невидачі розрахункового документа (чек), незабезпечення ведення у порядку, встановленому законодавством, обліку товарних запасів і стільки ж – необладнання та відсутність реєстрації рівнемірів-лічильників і витратомірів-лічильників пального.

- Із початку цього року анулювали 391 ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і цигарками, - уточнюють податківці. - На початку вересня суб’єкти господарювання з Тернопільщини провадили діяльність, застосовуючи 4 630 ліцензії, зокрема: 2 518 - на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 2 112 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Принагідно у податковій нагадали: мораторій на фактичні перевірки бізнесу із питань дотримання норм закону при реалізації підакцизних товарів не поширюється, тому підприємцям необхідно дотримуватися законодавства і відповідально ставитися до сплати податків. Інакше, доведеться відповідати за порушення.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео