Тернопільщина може піти на адаптивний карантин: що це означає 

vidmina-karantynu

Ситуація із поширенням захворювання на COVID-19 дає змогу вже з 11 травня розпочати зняття перших обмежень та перейти до концепції адаптивного карантину. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи позачергове засідання Кабінету Міністрів у понеділок, 4 травня.

Про це повідомляє Урядовий портал

Нагадаємо, найвищою залишається захворюваність у Чернівецькій, Івано-Франківській, Рівненській і Тернопільській областях. Відповідно, на Тернопільщині карантинні послаблення передбачається значно інші.

Якщо у інших областях, де не зафіксовано різкого спалаху коронавірусу, з 11 травня будуть відкриті для відвідувань парки, сквери, зони відпочинку, салони краси, перукарні, а також заклади оптової і роздрібної торгівлі, то на Тернопільщині, зокрема, діятимуть обмеження щодо самої кількості відкриття перелічених закладів.

— Дозвіл працювати при певних умовах отримають заклади побутового обслуговування: музеї, бібліотеки, тренування в командних видах спорту для професійних команд на закритих базах. Крім того, працюватимуть стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси,  сервіс побутової техніки. Відповідна постанова буде опублікована і бізнес зможе бачити чітко, в яких сферах ми плануємо пом’якшення карантинних заходів з 11 травня, — зазначив очільник Уряду.

Фото з вільних джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео