Віра Олександрович

Тернопільщина: Овчарук і Деревляний погодилися віддати лікарям 250 тисяч гривень 

Працівники виконавчого апарату Тернопільської обласної ради спрямують частину своєї зарплати місцевим медикам, які борються боротьби із COVID-19. 

Таку пропозицію, як повідомили на сайті найвищого представницького органу Тернопілля, подав особисто голова облради Віктор Овчарук. Ініціативу очільника схвалив і перший заступник голови облради Василь Деревляний. Її також розглянули під час апаратної наради, проведеної керуючим справами виконавчого апарату облради Іваном Бабійчуком. Підтримали ідею і працівники апарату, зважаючи на важливість спрямовування всіх можливих зусиль і ресурсів на допомогу медикам краю.

Зокрема, планують виділити 250 тисяч гривень із фонду зарплати апарату обласної ради на підтримку працівників обласного інфекційного відділення. Нагадаємо, його облаштували на базі комунального некомерційного підприємства (КНП) «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр». Саме воно має у майбутньому стати обласною інфекційною лікарнею. Кошти мають піти на підвищення зарплат і преміювання медиків, які нині перебувають в епіцентрі боротьби із COVID-19.

До речі, постійна комісія обласної ради з питань бюджету підтримала це питання і прийняла рішення рекомендувати депутатам розглянути його під час сесійного засідання. Щоправда, коли воно відбудеться поки що невідомо. Офіційних розпоряджень ніхто не робив.

Нагадаємо, усі медичні працівники міських лікувальних установ Тернополя, долучені до боротьби із епідемією COVID-19, отримали за результатами квітня муніципальну премію - по 10 тисяч гривень. 

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео