Віра Олександрович

Тернопільщина: пластовий центр і звернення до церковних владик (фото)

Депутати2

За створення нової комунальної установи обласної ради - «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр» проголосували депутати сьогодні, 28 листопада. 44 - «за» і двоє - «утрималися». 

Нагадаю, 3-тє пленарне засідання 10 сесії обласної ради триває у приміщенні Бучацького коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету. Політиків там зібрали через ремонт у залі на вул. Грушевського, 8 у Тернополі (про це читайте ТУТ і ТУТ – прим.). І сесія відразу схвалила проведення такого виїзного пленарного засідання.

Вітання
Вітання

Як повідомили на сайті обласної ради, розпочалося зібрання із нагородження. За вагомий внесок у забезпечення роботи житлово-комунальної галузі, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм Почесну грамоту Кабінету Міністрів України отримав Богдан Кміть - начальник Бучацького комбінату комунальних підприємств.

Що цікаво, після засідання лічильної комісії, склад якої затвердили під час засідання першої сесії обласної ради, батьківщинівець Михайло Пінь зачитав процедуру голосування. Депутати її затвердили й до складу лічильної комісії ввели Ларису Римар.

Депутати
Депутати

Після цього до порядку денного, у якому уже й так – понад 75 питань, внесли ряд нових пунктів: «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Високопреосвящених владик Української православної церкви у Тернопільській області щодо надання Томосу та створення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви», «Про внесення змін до регламенту обласної ради 6-го скликання», «Про затвердження антикорупційної програми обласної ради на 2018-2021 рр.», «Про відзначення у 2019 році на загальнообласному рівні 110-ї річниці від дня народження Степана Бандери», а також - «Про внесення змін до обласного бюджету».

Президія
Президія

Окрім того додали до розгляду питання «Про затвердження угоди між Бучацькою міською радою і Тернопільською обласною радою про внесення змін до угоди між Бучацькою міською радою та Тернопільською обласною радою про співфінансування проекту «Реставрація пам’ятки архітектури ХVІІІ ст. ратуші у м. Бучач».

Після обговорення і дискусії депутати «в цілому» підтримали рішення «Про утворення комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр». Нагадаю, 6 листопада вони із цього питання ніяк домовитися не могли. Не допомогли навіть пояснення пластунів, а цього разу політики погодилися на все і навіть призначили Оксану Шамрик на посаду директора вказаної установи.

Цитуємо рішення: «…утворити із 1 січня 2019 року комунальну установу Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр» за адресою: вул. Галицька, 3а, с. Скоморохи Тернопільського району на майні та за кошти обласного бюджету. Взяти до відома, що майновий комплекс за адресою вул. Галицька, 3а Великогаївська сільська рада надає для розміщення вказаного вишкільного центру. Призначити із 2 січня 2019 року Оксану Шамрик директором комунальної установи обласної ради «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр», затвердити статут установи тощо».

Засідання ще триває. Про найцікавіше, що відбувалося на сесії, читайте на «Терені» згодом.

Фото із сайту обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео