Віра Олександрович

Нема слів: депутатів зберуть на сесію аж за 70 км від Тернополя

Овчарук_111

Третє пленарне засідання 10 сесії Тернопільської обласної ради проведуть у приміщенні Бучацького коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету у середу, 28 листопада. Початок – об 11 годині.

Таке розпорядження голова обласної ради Віктор Овчарук підписав сьогодні, 22 листопада (про домовленості на раді представників фракцій читайте ТУТ прим.).

Нагадаємо, йдеться про навчальний заклад за адресою: Бучацький район, село Трибухівці, вул. Винниченка, 4. Тобто виїзне засідання сесії скличуть за 70 км від Тернополя!

Снимок
Снимок

Коледж
Коледж

Варто зазначити, що виїзні засідання обласної ради вже були у попередніх каденціях. Зокрема, під час подій Майдану наші депутати збиралися навіть у Києві. Але там приймали одне, причому суто політичне звернення. Натомість робити якісь прогнози про якість роботи у непристосованому приміщенні, без системи «Віче» (!)– важко. І це при тому, що на розгляд виїзного засідання винесkи серйозні питання:

- про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік; - про програму зайнятості населення Тернопільської області на 2018-2020 рр.; - про обласну програму розвитку та підвищення якості професійної освіти на 2018-2022 рр.; - про програму поводження із твердими побутовими відходами в області на 2018-2020 рр.

Окрім того, депутатам запропонують розглянути інші питання поточної роботи ради (перелік питань, винесених на ІІІ-тє пленарне засідання ТУТ).

На це засідання, як повідомили на сайті обласної ради, запросили:

- заступників голови Тернопільської обласної державної адміністрації; - керівників правоохоронних органів області; - народних депутатів України від Тернопільської області; - голів районних рад, Бережанського, Кременецького, Тернопільського, Чортківського міських голів, голів районних державних адміністрацій; - керівників структурних підрозділів Тернопільської обласної державної адміністрації; - представників обласних організацій політичних партій та об’єднань громадян; - представників засобів масової інформації.

Гості3
Гості3

Тобто йдеться про чималу кількість людей. До того ж, на сесію зазвичай приходять представники громадськості. Як вони усі добиратимуться аж у Трибухівці? Про це у розпорядженні немає ані слова. Проте у документі читаємо: «Враховуючи відсутність технічної можливості голосування за допомогою електронної системи «Віче», відповідно до пп. 24.4 п. 24 регламенту обласної ради шостого скликання лічильній комісії (голова комісії Вислоцький В. М.) забезпечити підрахунок голосів і встановлення результатів голосування під час виїзного третього пленарного засідання». Ось так…

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео