Віра Олександрович

Тернопільщина: покупці навіть не уявляють, які «примочки» для них створили

РРО

Майже 4 400 касових апаратів уже зареєстрували на Тернопільщині. Причому уже діє електронний сервіс, що дозволяє переглянути будь-який фіскальний касовий чек.

Такою інформацією похвалилися у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Лише протягом січня-жовтня 2018 року фахівці Головного управління ДФС у Тернопільській області зареєстрували 764 реєстратори розрахункових операцій (РРО), - уточнюють у податковій. - Наразі скасували реєстрацію 759 одиниць такої техніки.

Нагадаємо, скасуванню підлягають реєстратори розрахункових операцій, у яких завершився семирічний термін експлуатації або ж вичерпався дев’ятирічний строк із дати виготовлення касового апарату. Тобто розпломбуванню та скасуванню підлягають РРО, введенні в експлуатацію у 2011 році або ж виготовлені у 2009-му.

Загалом на обліку територіальних органів ДФС у Тернопільській області перебувають 4 390 РРО, - продовжують у податковій. - Варто мати на увазі, що у фіскальній службі забезпечили функціонування інформаційної системи E-Receipt. Експериментальний проект розпочали, відповідно до постанови Кабміну щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно–технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

Завдяки цій системі у ДФС реалізували і електронний сервіс. Він дозволяє покупцеві товарів/послуг здійснювати пошук і перегляд як фіскального касового чеку, що формується традиційними РРО, так і електронного фіскального чеку, створеного новітніми РРО. Цей сервіс розмістили у відкритій частині «Електронного кабінету», доступ до якої - у режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації осіб ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео