Орест Сарматський

Тернопільщина тепер робитиме те, що вже роблять у 19-х областях України (фото)

Тернопільщина долучилася до проекту Марини Порошенко із розвитку інклюзивної освіти. 

Меморандум про долучення Тернопільщини до Всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації», який реалізується у співпраці із Міністерством освіти і науки України, підписали дружина Президента України Марина Порошенко і голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

DSC_9678 (Copy)
DSC_9678 (Copy)

Тернопільщина стала 19 регіоном нашої держави, в якому реалізується цей проект, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні на Тернопільщині інклюзивним навчанням охоплено 139 дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у 47 загальноосвітніх закладах. Нині в області інклюзивною освітою охоплено лише 1% «особливих» дітей регіону», - сказала Марина Порошенко.

DSC_9741 (Copy)
DSC_9741 (Copy)

Вона підкреслила, що основне завдання Інклюзивно-ресурсних центрів - комплексна оцінка «особливих» дітей за сучасними міжнародними тестами, розробка рекомендацій щодо програми навчання та надання психолого-педагогічних і корекційно-розвиткових послуг таким дітям.

Також Марина Порошенка додала, що інклюзивна освіта - це потреба сьогодення і майбутнього, вона дозволяє учням з особливим потребами ефективно реалізувати свій потенціал у навчанні.

DSC_9695 (Copy)
DSC_9695 (Copy)

В рамках візиту дружини Президента України відбулася нарада з головами районних рад, ОТГ та міськими головами щодо створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів в Тернопільській області.

За результатами наради було підписано відповідний меморандум про відкриття 1 вересня цього року 20 таких центрів.

DSC_9727 (Copy)
DSC_9727 (Copy)

Для створення доступних та якісних умов навчання учнів з особливими освітніми потребами дружина Президента передала керівникам області типові проекти медіатеки, ресурсної кімнати та Інклювизно-ресурсних центрів, які є невід'ємною частиною нового освітнього простору в українських школах.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео