Орест Сарматський

Тернопільщина виборола аж 4 нагороди у міжнародному конкурсі (фото)

Заставка-Дністер

Підбито підсумки Міжнародного басейнового конкурсу «Барви Дністра».

Уже дев’ятий рік поспіль на території семи областей України (Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької, Вінницької, Одеської), а також Республіки Молдова і Придністров’я проводиться міжнародний басейновий конкурс «Барви Дністра», повідомляє обласне Тернопільське обласне управління водних ресурсів.

Конкурс спрямований на формування екологічної культури та екологічного світогляду у підростаючого покоління.

Цьогорічні учасники створювали свої роботи під девізом: «Малим річкам потрібен шанс на велике життя»!

Завдяки дружній співпраці державних і громадських організацій України та Молдови в 2017 році в конкурсі взяли участь більше 700 учасників. Призові місця в представлених номінаціях зайняли 82 роботи та конкурсною комісією було прийняте рішення відзначити роботи ще 68 учасників.

Щороку активну участь у конкурсі беруть учні та студенти навчальних закладів Тернопільської області.

Так, у 2017 році переможцями конкурсу «Барви Дністра» стали:

- у номінації «Науково-популярна стаття» I місце виборов Пирза Олег за роботу «Збережемо красу Дністра» (15 р., Тернопільське вище професійне училище технології та дизайну), ІІІ місце зайняла Кулик Ірина за роботу «Ріка мого дитинства» (16 р., Кременецький педагогічний коледж);

- у номінації «Заходи з оздоровлення водних ресурсів» І місце здобула Чорна Олена за роботу «Дослідження стану притоки річки Золота Липа та причина зміни водної екосистеми під впливом діяльності людини» (Бережанська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2);

- у номінації «Малюнок» ІІ місце отримала Люшина Оксана за роботу «Джуринський водоспад (19 р., Кременецький педагогічний коледж), подяки за участь у конкурсі оголошено Рудику Тарасу за роботу «Вечоріє» та Ставчанському Олександру - «Велич природи Дністра» (17 р., 15 р., Тернопільське вище професійне училище технології та дизайну).

dnister_1
dnister_1

dnister_4
dnister_4

Заступник начальника облводресурсів Ярослав Вівчарук вручив переможцям грамоти та подарунки, подякував за участь в конкурсі та наголосив на важливості бережливого ставлення до водних ресурсів.

Окремо відзначено і нагороджено дипломами Державного агентства водних ресурсів України керівника географічного гуртка «Глобус» Тернопільського вищого професійного училища технології та дизайну Бондзюх Надію та Ставчанського Олександра за активну життєву природоохоронну позицію.

Фото: Тернопільське обласне управління водних ресурсів

Вибір читачів за тиждень

Відео