Віра Олександрович

Тернопільщина: за 9 місяців заплатити аж 90 мільйонів

гроші

За нерухомість на Тернопільщині у 2019-му вже сплатили майже 90 млн грн. Причому юридичні особи поки що внесли до бюджету більше.

Таким результатом похвалилися у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж 9-ти місяців власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 89 млн 591,9 тис. грн, - уточнюють у податковій. – Ця сума перевищила очікувані надходження на 13,3 млн грн. Порівняно з відповідним періодом торік надходження зросли на 24,4 млн грн.

Трохи більша частка сплати припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони внесли 56% від усього сплаченого платежу.

- Йдеться про понад 50 млн 579,3 тис. грн податку на нерухоме майно, - кажуть у податковій. - Приріст щодо рівня січня-вересня 2018-го склав 11,5 млн грн, або «плюс» 29,6%.

Жителі області сплатили за нерухомість майже 39 млн 12,6 тис. грн. Це також перевищило торішні надходження за 9 місяців - на 12,9 млн грн.

- Нагадаємо, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової і нежитлової нерухомості, - пояснюють у податковій. – Причому юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації і вносять податок за весь 2019 рік.

До слова, фізичним особам податок нараховують в органах фіскальної служби. Відтак, вручають податкові повідомлення-рішення про сплату за нерухомість, що була у володінні в 2018 році.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео