Орест Сарматський

Тернопільщина зганьбилася на всю Україну. Двічі

газ01

У Тернопільській області – один із найгірших показників в Україні за спожитий газ.

Найкращі показники зі сплати за спожитий газ в Рівненської, Черкаської, Сумської, Полтавської та Хмельницької областей. Найгірше ж розраховуються місто Київ, Волинь, Тернопільська, Харківська та Запорізька області.

Про це під час селекторної наради напередодні розповів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє Укрінформ.

- Те, що стосується того, хто і як розраховується за спожитий газ. Рівненська область сьогодні є найкращою - 55% розрахунку, а також Черкаська область, Сумська, Полтавська, Хмельницька області. Найгірші показники сьогодні у міста Київ, Волинської області, Тернопільської області, і Харківської разом із Запорізькою, розрахунки яких взагалі на рівні 18%, - сказав урядовець.

Разом з тим, він нагадав, що з 1 квітня буде запущено механізм щодо реструктуризації боргів згідно із законом №1730.

У зв'язку з цим, він закликав ліцензіатів та всіх тих, хто готовий до реструктуризації, відповідно підготуватися до визначених законодавством процедур.

- Щодо приладів обліку - то на сьогоднішній день, те, що ми бачимо в розрізі областей - найкращі показники є в Києві, Дніпропетровській області, Миколаївській області. Незадовільна ситуація - Тернопільська, Черкаська і Волинська області, - зазначив Зубко.

Зокрема, Зубко зауважив, що на Тернопільщині прилади обліку встановлені лише в 79 будинках, в Черкаській ними оснащено 42% будинків, а на Волині - 44%.

У цьому контексті урядовець закликав регіони пройтися по інвестпрограмах, які є затверджені, й покращити зазначені показники.

Фото – відкриті джерела

Вибір читачів за тиждень

Відео