Орест Сарматський

Тернопільщині сказали, де у неї сидить лідер

ода

Всеукраїнська громадська організація «Комітет виборців України» назвав найкращих і найгірших голів ОДА за підсумками 2017 року.

В групі лідерів – голови Харківської, Тернопільської, Вінницької, Донецької ,Львівської, Київської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Про це на прес-конференції, представляючи дослідження «Діяльність голів ОДА в 2017 році», сказав генеральний директор КВУ Олексій Кошель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

- До 1-ї групи лідерів ми традиційно відносимо Харківську і Тернопільську області. І Харківщина, і Тернопільщина лишаються лідерами і за результатами перших кварталів (2017 року - ред.), і залишаються в лідерах за результатами 2016 року» - зазначив Кошель.

Згідно із дослідженнями, досягнення голів ОДА ранжували по групах. Загалом голови ОДА були згруповані в 3 групи: високі результати, середні результати та низькі. Групу лідерів очолили голови ОДА, в яких показники розвитку та оцінки експертів були найвищими.

Найбільшу загальну кількість балів отримала голова Харківської області - єдина жінка серед чинних голів ОДА Юлія Світлична. У 2017 році в області зафіксовано значне промислове зростання. Індекс промислової продукції за січень-листопад склав 106,1% до минулорічних показників. Місцеві експерти високо оцінили міжнародну активність ОДА. Зокрема, приїзд до Харкова президентів Литви та Польщі. Також було відзначено будівництво Харківського метрополітену та залучення коштів ЄБРР на відповідні роботи.

Серед успіхів Тернопільської ОДА, яку очолює Степан Барна, експерти назвали проведення децентралізації. Також було відзначено реалізацію інфраструктурних проектів.

У Вінницькій області, яку очолює Валерій Коровій, мало місце зростання темпів будівництва на 17%, промисловості на 8%, збільшення інвестицій на 34%. Експерти позитивно оцінили зусилля ОДА щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаної із вибухами на військовому складі в місті Калинівка.

Серед «умовних аутсайдерів рейтингу» - голови Одеської, Херсонської, Полтавської, Хмельницької, Рівненської, Черкаської, Чернівецької та Волинської областей.

Найнижчу кількість балів, за результатами дослідження, отримав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик. За словами експертів, упродовж 2017 року в області накопичилася значна кількість проблемних питань, які не вдалося повністю вирішити. Зокрема, щодо будівництва і ремонту доріг, незаконного видобутку бурштину, вирубки лісів, земельних скандалів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео