Євгенія Цебрій

У Тернополі готові безкоштовно зробити меблі власниці вцілілої кухонної шафки з Бородянки (фото)

Нова кухня буде виготовлена  з любов’ю та прослужить дуже довго, обіцяє керівник меблевої компанії 

Зробити безкоштовний дизайн нового помешкання і виготовити меблі на кухню готова тернопільська меблева компанія жительці Бородянки Київської області, кухонна шафка якої прославилася на весь свій своєю стійкістю. Оголошення про пошук господині кухні розмістив у фейсбуці керівник меблевої компанії і студії дизайну “Меблевий край” Роман Погайдак. 

Усі ви бачили фото цієї кухоньки, що встояла після навали рашистів. Кухня мужньо витримала усе лихоліття долі! Честь і слава українським меблевикам, які виготовили такі стійкі меблі. А ми розшукуємо власницю цієї кухні аби пообіцяти їй, що після війни наша компанія безкоштовно зробить дизайн нового помешкання та виготовить кухню! Обіцяємо, що нова кухня буде виготовлена  з любов’ю та прослужить доооооооовго і ще довше, - написав він. 

Допис активно поширили користувачі соцмережі, і вже наступного дня Роману Погойдаку надіслали контакти жінки. Їх чоловік отримав якраз у процесі розмови з журналісткою Терену і вже найближчим часом зв’яжеться з власницею легендарної кухонної шафки. 

Як розповів Роман Погойдак, його компанія з допомогою підприємств міста та інших областей активно долучається до добрих справ у час війни. Так, на прохання волонтерів вже виготовили близько сотні ліжок, а також шафки, тумби для двох центрів, які прийняли вимушених переселенців - у Тернополі та Озерній

Постачальники з Хмельницького дали нам безкоштовно плити для виробництва, тернопільські гуртовні допомогли фурнітурою. І наші хлопці два тижні це все робили безкоштовно, - каже керівник меблевої компанії. 

Відомо, що власницю вцілілої кухонної шафки у Бородянці звати Надія Дмитрівна. Жінці вдалося виїхати з охопленого війною міста та переселитися на заході України, розповіли в сюжеті Єдиного телемарафону.

Надія Дмитрівна

На будинок, в якому розташовувалася квартира з шафою, російські окупанти скинули дві авіабомби. У будинок у Бородянці пані Надія з родиною заселилися щойно його звели – у 1985 році, пише Українська правда. Життя. Однак невдовзі її чоловік загинув під час ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції. А потім помер і старший син. Надія Дмитрівна залишилася жити з меншим сином, який, власне, і прибив знамениту шафу. На жаль, два роки тому він також помер.

У другий день війни, 25 лютого Надія Дмитрівна останній раз зварила суп, пішла з дому та більше не повернулася. Вона ховалася в підвалі сусідньої багатоповерхівки, а потім їй вдалося евакуюватися.

Нагадаємо, шафка, яка залишилася неушкодженою, в повністю зруйнованому будинку, стала символом мужності та незламності українців. Її сфотографувала журналістка «Суспільного» Єлизавета Серватинська. Фото викликало чималий резонанс. А пізніше люди помітили на шафі вцілілого керамічного півника – виріб Васильківського майолікового заводу.


Читайте також:
Лідер «Бумбоксу» подякував тернопільським волонтерам за «бандеромобіль».


Фото Єлизавети Серватинської, Української правди, з відкритих джерел. 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео