Тамара Коблик

Тернопільська легкоатлетка Наталя Стребкова на змаганнях у Швеції перевершила рекорд України, який тримався 14 років

Наша землячка тільки на фініші поступилась швейцарській бігунці в боротьбі за третє місце. З попереднього рекорду України Наталія зняла майже 3 секунди, а зі свого особистого - більше 8

Врожайним на медалі та рекорди, й не лише особисті, видався для українських легкоатлеток восьмий етап «Діамантової ліги» в Стокгольмі. Як повідомляє пресслужба НОК України, Марина Бех-Романчук стала срібною призеркою у стрибках в довжину, показавши у п’ятій передостанній спробі результат 6.76 м. Про це пишуть в управлінні молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА.

Одразу чотири українки змагалися у секторі для стрибків у висоту. Двоє з них у підсумку зійшли на п’єдестал пошани: Юлія Левченко - на другу сходинку, Ірина Геращенко - на третю. Обидві спортсменки показали результат 1.93 м. І лише за спробами було визначено, хто стоятиме вище.

На п’ятому місці зупинилася цього разу Ярослава Магучіх, яка вже встигла виграти три етапи «Діамантової ліги-2022». У Стокгольмі володарка найкращого результату сезону у світі (2.03) зупинилася на висоті 1.89. Катерина Табашник - сьома.

Анна Рижикова здобула бронзу у бігу на 400 м з бар’єрами зі своїм найкращим результатом в сезоні 54,33. На цій же дистанції п'ятою з SB 54,72 фінішувала Вікторія Ткачук.

За крок від медалі зупинилася спортсменка з Тернополя, представниця обласної ШВСМ Наталія Стребкова на дистанції 3000 м з перешкодами, однак встановивши при цьому не лише особистий рекорд, але й національний рекорд України – 9.24,54 сек, який тримався 14 років. Як повідомляє Федерація легкої атлетики України, наша землячка тільки на фініші поступилась швейцарській бігунці в боротьбі за третє місце. З попереднього рекорду України Наталія зняла майже 3 секунди, а зі свого особистого - більше 8!

До речі, що Наталя Стребкова у Стокгольмі дебютувала на рівні змагань Діамантової ліги. Перед цим вона змагалася на рівні чемпіонатів Європи, а у 2021 році уперше в кар’єрі виступила на Олімпійських іграх. Перед етапом у Стокгольмі Стребкова показала другий найкращий результат у кар’єрі у бігу на 3000 метрів з перешкодами. Вона здобула перемогу у Мадриді, пробігши дистанцію за 9:33.11 хвилин.

Додамо, що Наталя Стребкова у цій дисципліні захищатиме спортивну честь України і на Чемпіонаті Світу з легкої атлетики. Змагання відбудуться 15-24 липня в Юджині (Орегон, США). До складу української команди увійшло 22 легкоатлети, - повідомляє ФЛАУ.

Фото управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео