Оксана Бучко

Тернопільська молодь готова ділитись досвідом на міжнародному рівні (фото)

photo_2021-08-13_07-34-08

У День молоді 12 серпня тернополяни із молодіжних організацій під час неформальної зустрічі на Єлісях обговорили підготовку до майбутнього міжнародного Форуму «Тернопіль - молодіжна столиця України». Його проведуть у місті 25-26 вересня. Також під час заходу презентували Карту громадських обєднань.

Після зустрічі усі молоді тернополяни мали змогу відсвяткувати свій день під час вечірки на пляжі «Циганка».

- Ми видали методичку громадських організацій, у якій на 130-ти сторінках ділимося практикою роботи з молоддю на міжнародному рівні, - розповіла начальниця управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Христина Білінська. – Також обговорюємо заходи кожного напрямку молодіжних організацій, представники яких присутні тут сьогодні. Зокрема, в Тернополі діє 8 таких напрямків: духовний, спортивний, науковий, напрям волонтерства та інші. На Форумі «Тернопіль - молодіжна столиця України» усі ці ланки будуть включені. Також ми плануємо відкрити Алею можливостей для організацій та фондів, представники яких стануть гостями події.

Як додала Христина Білінська, новий закон про молодіжну політику надає більше прав для молоді, а саме залучає цю категорію в усі процеси державної політики, у тому числі в місцеве самоврядування. У категорію молоді входять люди віком від 14 до 35 років).

- Цими правами будуть користуватись у Тернополі максимально, адже наше місто – столиця молоді. Осінній форум пройде під назвою «МолоДійТе», яка включає три аспекти: молодь, дія, Тернопіль.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео