Тернопільська поліція показала закулісся лінії 102

WhatsApp Image 2020-12-28 at 16.09.42

Основне завдання працівників лінії «102» – оперативно фіксувати та реагувати  на всі повідомлення, які надходять від громадян. Вони перші, хто контактує із заявником після стресової ситуації. Дуже важливо оперативно приймати виклики і надавати інформацію. Працівники відділу служби  «102» УОАЗОР ГУНП в Тернопільській області першими дізнаються про скоєнні в області правопорушення та злочини, тому від швидкості та якості їхньої роботи залежить і  швидкість реакції всіх інших поліцейських.

Що саме відбувається після того, як оператор знімає слухавку? З найпершої секунди він має зібрати інформацію про подію і правильно її кваліфікувати. На це у нього є декілька секунд і саме від цих відомостей залежатиме, як швидко на місце події прибуде наряд поліції, і яка саме це буде група – працівники патрульної поліції, слідчо-оперативна група територіального підрозділу чи група реагування поліції охорони, пише dosie102.te.ua.

Оператор впродовж доби щогодини приймає 5-6 повідомлень про ті чи інші події. Час для реагування та передачі диспетчерові становить 58 секунд. Останній приймає рішення, які наряди поліції мають виїхати  на місце події.

З метою вдосконалення системи оперативного реагування на повідомлення в тернопільській поліції створено відділ диспетчерської служби.

Їхнє завдання – управління нарядами поліції з метою оперативного реагування на повідомлення громадян, відслідковування маршрутів чергових нарядів, аби направити на місце події найближчий патруль чи слідчо-оперативну групу. Також диспетчери мають технічну можливість відслідковувати процес збору і фіксації матеріалів нарядам, які прибули на виклик.

Загалом же система зв‘язку служби «102» фіксує абсолютно всі вхідні дзвінки, і кожен з них в обов‘язковому порядку проходить певний процес реєстрації та фіксації. За 11 місяців на лінію 102 Тернопільщини надійшло майже двісті тисяч повідомлень різної категорії, опрацьовано понад 190 тисяч електронних карток.

До кандидатів на цю роботу висуваються певні вимоги. Окрім вищої юридичної, педагогічної або психологічної освіти та гарної дикції, працівники спецлінії мають бути стресостійкими, терплячими, комунікабельними, вміти уникати або ж  ефективно вирішувати конфліктні ситуації. Сама робота непроста: нічні зміни, на які припадає найбільша кількість дзвінків за добу, фізичне та психологічне виснаження.

Тому працівники систематично проходять тренінги та семінари, де вчаться знаходити оптимальні рішення у непростих ситуаціях з заявниками та вчасно долати конфлікти та психологічну напругу.

Працівники розуміють: якщо на лінію «зайшов» дзвінок, то на тому кінці дроту хтось потребує допомоги. Іноді – негайної. Тож, якщо раптом вам необхідно звернутися за допомогою - телефонуйте і Вам обов‘язково допоможуть.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео