Тамара Коблик

На Тернопільщині розслідують справу щодо підозрюваного у співпраці з незаконним підрозділом поліції рф

Наразі чоловік переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території

Суд

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України - колабораційна діяльність). Про це повідомили у пресслужбі  Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, 31-річний житель Якиміської громади Мелітопольського району серпні 2022 року добровільно вступив до складу незаконного правоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території Запорізької області - «Акимовское отделение полиции управления внутренних дел по городу Мелитополю и Мелитопольскому району ГУ МВД России по Запорожской области».

На посаді оперуповноваженого він, для виявлення громадян України, які не підтримують дії влади, зупиняв автомобілі жителів навколишніх сіл, агітував мешканців Якимівської селищної громади влаштовуватись на роботу в окупаційну адміністрацію.

Також колаборант розшукував громадян, які володіють зброєю і прагнуть звільнення окупованих територій Запорізької області та виконував інші злочинні завдання.

Наразі колаборант переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, однак правоохоронцями здійснюються комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео