Тернопільська співачка лікує піснею за допомогою тета-хілінгу

103498967_3500424016648865_7965209490531972165_o

Відома тернопільська співачка, солістка гурту «Ті, що падають вгору», Ольга Чіркова понад 20 років професійно займається вокалом. Ще більше часу жінка вивчає вплив голосу на душу й тіло людини. Під час карантину виконавиця ознайомилася з новою, дещо незвичною технікою, про яку й розповіла «Терену».

- Більш, ніж половину життя я присвятила музиці. І це не лише вокал та вокалотерапія. Рушійним поштовхом до пошуку методики стали зауваження учнів про те, як музика та власний спів впливає на самопочуття. І йшлося не лише про душевний, але й фізичний біль. У музиці люди знаходили заспокоєння, самовираження, так вони розкривали нові можливості. Й не лише вокальні.

- Як власне відбулося знайомство з новою технікою?

- Під час карантину, коли репетиції та викладання звелися майже нанівець, я почала детальніше вивчати вокалотерапію й натрапила на техніку тета-хілінг. Хоча це навіть не техніка, а філософія життя. Я настільки легко та вільно злилася з нею, ніби це було закладено генетично.

Зізнаюся, такого спокою душевного та фізичного у мене ще не було. Вже через кілька практик я відпустила весь негатив, тривоги, біль. Багато про що я навіть не здогадувалася.

- Коли варто практикувати тета-хілінг?

- Не скажу, що для цього є конкретно визначені ситуації. Проте, знаєте, буває, що у вас болить щось у грудях. Ви думаєте, що то проблеми із серцем, робите обстежування, п'єте ліки, проте біль та набуті з ним тривоги не вщухають. І навіть виплакати все те, що накопичувалося роками не вдається... Ви відчуваєте важкість, втому. Не зникає відчуття, ніби має трапитися щось погане.

Власне в такі миті я раджу спробувати тета-хілінг, який допомагає вже з першої практики.

- Що робити людям, у яких взагалі немає голосу та слуху?

- Це зовсім не обов'язково. Навіть якщо ви будете шипіти, ефект все ж настане. Найголовніше - бути собою, не боятися власних почуттів, довіритися мені під час медитації та вправ, адже спочатку це здається дещо дивним, кумедним. Бували випадки, коли учні в перші хвилини хотіли зупинити практику, сміялися, не вірили, проте вже через годину дивувалися результату.

- Скільки триває курс терапії?

- Наразі три уроки - 23, 25 та 27 червня, які відбудуться в режимі онлайн. Звісно ж, живе спілкування було б значно ефективнішим, але на час карантину доводиться багато у чому обмежуватися.

Заняття спеціально проводитиму через день, адже добу після вправ людину ще «тримає» відчуття ейфорії, відбувається вже незворотній процес лікування. Загалом розроблено три напрямки, аби максимально охопити можливі проблеми.

Усіх, хто хоче випробувати на собі дивну методику, пані Ольга запрошує в один із зазначених днів долучитися до уроку. Для цього слід написати співачці на сторінку в Фейсбук.

Фото Ольги Чіркової

Вибір читачів за тиждень

Відео