Тернопільська спортсменка змогла вибороти для України бронзу на чемпіонаті світу з біатлону

Slovenia Biathlon World Championships

Жіночого команда з біалону у складі якої Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Дар'я Блашко та Олена Підгрушна представляла цьогоріч Україну на чемпіонаті світу. На останньому колі змішаної естафети тернополянка Олена Підгрушна фінішувала третьою та здобула для України бронзу.

Як повідомляють на сайті «Суспільне», у двох змішаних естафетах на чемпіонаті світу українська жіноча команда опинилася на четвертому місці, а ось в двох попередніх жіночих естафетах наші біатлоністи були третіми.

У останній гонці Україна від початку була в лідерах, перший етап Анастасія Меркушина закінчила четвертою. Її замінила Юлія Джима та прийшла третя. На третьому етапі Дар'я Блашко повернулась 4-ю, незважаючи на хорошу стрільбу, їй не вистачило сил на останнє коло. І на останньому четвертому етапі тернополянка на перших колах була в лідерах, однак на останнє коло вийшла третьою.

- Олена не відпустила. Франциска Пройсс трохи краще була на цій рівнині перед спуском. Перед стадіоном вона без палок почала кататися, мала кращий прокат на лижах. А потім додала швидкість: уже на фінішній прямій з-за спини випередила Підгрушну, - коментує результати гонок головний тренер Юрай Санітра.

Перемогу здобула Норвегія, далі срібло отримала Німеччина та бронзу забрала Україна.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео