Ілона Хомів

Тернопільська танцюристка потрапила у десятку кращих на Чемпіонаті світу у Празі (фото)

12-річна Софія Іванчишин виступала за збірну України, яка посіла 14-те місце у рейтингу серед 54 країн

Тернополянка Софія Іванчишин увійшла в десятку кращих танцюристів, посівши дев’яте місце на Чемпіонаті світу Dance World Cup 2024 у Чехії. Перед тим 12-річна дівчина зуміла пройти кваліфікаційний етап у збірну України та поїхати виступати на міжнародні змагання.  

Софія Іванчишин займається танцями вже 6 років та є солісткою студії TNG dance company. Цього року  вона вперше потрапила на Чемпіонат світу Dance World Cup, який проходив у Празі. 

Для того, щоб потрапити на чемпіонат, потрібно пройти кваліфікацію у збірну України, де потрібно набрати певну кількість балів і вже тоді готуватись до  міжнародних змагань, – розповідає керівниця студії TNG DC Любов Борисяк.

Рівень конкуренції на чемпіонаті світу був надвисоким, проте тернополянка зуміла показати хороший результат. У віковій категорії Children acro dance, де брала участь наша землячка, було заявлено понад 100 учасників. Софія Іванишин потрапила у підгрупу KSA 2(A)Children Solo Acro 2, де у неї було 29 конкурентів. Дівчина виборола дев’яте місце, потрапивши у топ-10 танцівників, виконавши  танець під назвою «Без обмежень» в стилі Acro dance. Для постановки обрали класичну музику Бетховена. Тому номер вигідно відрізнявся від інших.

Цьогоріч було вкрай важко готуватися до чемпіонату, адже окрім змагань у нас було багато різних проєктів. У пріоритеті була прем'єра модерн-балету “Необорна пташка”. Крім цього ми брали участь у конкурсах в Україні, які для нас є не менш важливими. Але між усіма проєктами ми намагалися підготуватися і до чемпіонату. Софія вперше виступала на такому міжнародному турнірі та не дивлячись на хвилювання, свою танцювальну програму дівчина виконала на відмінно, – зазначає Любов Борисяк

Попереду у Софії та її наставниці багато планів та підготовка до наступного чемпіонату світу, який відбудеться в Іспанії.

Загалом участь у змаганнях Dance World Cup 2024  взяло 9,5 тис. танцюристів з різних куточків світу. Тут були представлені 54 країни, серед яких Україна посіла 14 місце у рейтингу. 

На мою думку, це була одна із найпотужніших наших збірних за 13 років участі України у Dance World Cup Finals. Я отримав дуже багато відгуків захоплення від різних суддів, організаторів та представників команд! 

Вражає також підтримка нас учасниками з інших країн і сторонніми людьми у Празі, – зазначає капітан збірної України Вадим Пономарьов.  

 Довідка

Досягнення збірної України на Dance World Cup 2024: 

  • 7 місце у рейтингу країн Mini & Children Country Awards Standings
  • 9 місце у рейтингу Junior & Senior Country Awards Standings
  • 7 місце у загальному рейтингу Combined Country Awards Standings
  • 14 місце у загальному рейтингу з-поміж 54 країн

Читайте також: “Коли є ціль, то перешкод немає”: тернополянка посіла призове місце на міжнародних змаганнях з бодібілдингу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео