Ілона Хомів

Тернопільська випускниця розмалювала стіну у шкільному спортзалі (фото)

Розпис на спортивну тематику Марія Солтис залишила на пам’ять про своє навчання у школі

Розпис на стіні спортзалу на пам’ять про своє навчання у школі №23 виконала тернопільська випускниця  Марія Солтис. На роботу пішли тижні та чимало фарби. Зворушливий допис про прощання зі школою дівчина написала на своїй фейсбук-сторінці. 

Ось і все... Історія, яка тривала 4015 днів, закінчена. Дякую усім, хто був поруч зі мною усі ці 11 років: вчителям, батькам, друзям та однокласникам. Дякую за знання, турботу, підтримку і вічний стимул. Також я рада, що мені довірили залишити про себе пам'ятку – розпис на стіні у спортзалі. Це було надзвичайно неочікувано та відповідально. Я сподіваюся, що ця згадка ще довго нагадуватиме про мене, – пише випускниця. 

Про процес роботи над малюнком та свій мистецький талант Марія Солтис розповіла Терену

Розписує стіни та дзеркала 

Дівчина захоплюється малюванням з самого дитинства. Її талант почав проявлятися  ще у молодших класах школи, тоді батьки записали дівчинку у Тернопільську художню школу ім. братів Бойчуків. Зараз Марія відвідує приватні художні заняття.  У її доробку десятки картин, вітражі, розписи стін та дзеркал. Розписом по склу Марія захоплюється найбільше. 

Марія Солтис з дитинства захоплюється малюванням. Із мистецтвом планує пов'язати й свою майбутню професію

Процес малювання викликає у мене різні емоції, – багато позитивних, проте часто буває і таке, що очікування від вигляду майбутньої картини не співпадають з реальністю. Інколи буває допитливість та цікавість: “А яка реакція буде в інших?“. Інколи роздратування та розпач, коли щось не виходить або ж нетерплячість, щоб скоріше завершити роботу, – розповідає Марія Солтис 

Малюнок на спортивну тематику

Викладачі школи, де навчалась Марія, запропонували їй розмалювати стіни гімнастичного залу, аби в першу чергу вони нагадували про неї після закінчення школи та милували око учнів, які там займаються 

Дізналась про те, що буду малювати щось на стіні у своїй школі минулого року в серпні, коли робили ремонти. Одразу ж тоді приступила до ескізу. Із вибором малюнків допомагали вчителі. Моїм завданням було зробити зображення, які б стосувалися тематики спорту та підібрати найяскравіші кольори, які б чіпали око та зацікавлювали дітей, – каже випускниця. 

На малюнку Марії Солтис можна побачити різні м’ячі, кубок, п'єдестал для нагородження

На малюнку можна побачити різні м’ячі, кубок, п'єдестал для нагородження. У процесі роботи ідеї зображень змінювались, – щось додавалось, щось спрощувалось. Як каже Марія, малюнок вийшов трішки інший, ніж планували, проте своєю роботою вона задоволена.

Я не рахувала скільки часу в мене зайняв процес малювання, це доволі копітка робота, тому одним тижнем тут не обійшлось, – зазначає дівчина. 

У планах Марії Солтис продовжувати розвивати свій талант, тому свою майбутню професію хоче пов'язати із творчістю. 

Читайте також: Тернопільська випускниця склала мультитест з англійської на 200 балів.

У будинку в центрі Тернополя знайшли давні розписи, яким близько 100 років.

Фото надані Марією Солтис

Вибір читачів за тиждень

Відео