Тамара Коблик

Тернопільській художниці Наталії Басараб присвятили марку (фото)

У рамках імпрези також відбувся аукціон унікальних марки й конверта. Під час нього для ЗСУ виручили 3500 гривень

Упродовж двох тижнів в Українському домі «Перемога» триватиме виставка Наталії Басараб «Україно, ти моя молитва…». Про це розповіли на сторінці Тернопільської Просвіти у фейсбуці.

В її експозиції понад три десятки свіжих полотен відомої художниці, до десятка – новостворених ляльок.

Приємним дарунком для Наталії Басараб стала ексклюзивна марка, виготовлена акціонерним товариством «Укрпошта» з нагоди ювілею художниці за проєктом «Власна марка». На ній – славнозвісна картина «Молитва». Писала її, зауважує художниця, з акторки театру й кіно Віри Самчук. За словами заступника голови Тернопільської обласної спілки філателістів Василя Дідуха, наразі марку мають тільки четверо художників з Тернопільщини. Це зокрема Йоган Георг Пінзель, Іван Марчук, Олеся Гудима, Олег Шупляк. І ось Наталія Басараб – п’ята художниця. Ця рідкісна поштова марка, наголошує, буде справжнім скарбом для філателістів.   

Під час дійства також презентували конверт, присвячений мисткині. На ньому – її фото й колаж з картин. Зі зворотного боку – біографія та ірис «Наталія Басараб», який вивів добрий приятель художниці Ігор Хорош. До слова, іриси цього виняткового сорту прикрасили й виставкову залу.

У рамках імпрези також відбувся аукціон унікальних марки й конверта. Під час нього для ЗСУ виручили 3500 гривень.

У рамках імпрези Наталія Басараб оголосила онлайн-аукціон. На нього  виставила величезну картину «Дельфін і Русалка». Писала її до 50-ліття Ігоря Хороша. Спільно вони вирішили продати полотно, а виручені кошти віддати на потреби військових. Стартова ціна – 33 тисячі гривень. З війною, оповідає просвітянка, картина набула нового значення. Русалка спостерігає за тим, як на дно йде останній російський корабель, а дельфін активно допомагає топити його.

Дивіться також: «Їхні очі дивляться в душу»: тернопільська художниця малює портрети захисників (фото, відео)

Вибір читачів за тиждень

Відео