Тернопільські аграрії можуть вибрати найкращі засоби захисту рослин (відео)

Як уже повідомляв ТЕРЕН ТОВ «Агроскоп Інтернешнл» виступила основним партнером заходу – 2-й Міжнародний форум аграрних інновацій «Нове зернятко» – Настасів-2017.

Проведення цього заходу ініціювала компанія «Агропродсервіс». Відтак цих два підприємства співпрацюють уже понад 18 років. А останніх 4 роки працівники «Агроскопу» облаштували власний агроцентр на землях «Агропродсервісу».

[embed]https://youtu.be/sHqp0V8_LB0[/embed]

- Ну перш за все ми демонструємо у своєму агроцентрі різні технології, які пропонуються виробниками засобів захисту рослин. Це перш за все такі компанії, як Bayer, Syngenta, Dupont та інші. Використовуються інсектициди, фунгіциди, гербіциди цих компаній для того, щоб продемонструвати їх переваги в цьому регіоні при конкретних умовах, - повідомляє Андрій Лук’янченко, керівник відділу дистрибуції ЗЗР та ПКП компанії «Агроскоп Інтернешнл».

 

Окрім того працівники «Агроскопу» проводять різноманітні демонстраційні досліди і досліди із вивчення продуктів інших компаній. Причому не тільки міжнародних, а й постпатентних компаній, таких як UPL, Adama, Sharda та інших, які є на ринку засобів захисту рослин. Науковці вивчають перш за все біологічну ефективність продуктів, і звичайно економічні складові. До прикладу, скільки коштує збережений врожай та яка вартість добавок, що використовують при вирощуванні продукції. Однак, все ж таки найважливішим фактором постає кінцева врожайність та ціна, яку заплатить сільгоспвиробник використовуючи ту чи іншу систему захисту.

 

- В нас тут посіяно декілька культур. Основні масиви – це озимі зернові: пшениця, ячмінь; також у нас є соя, соняшник, кукурудза. Родзинкою нашого агроцентру цього року є нут. Ми вирішили спробувати цю культуру, тому що вона дуже цікава та невибаглива, - сказав Тарас Опанасенко, керівник відділу агроцентру «Агроскоп Інтернешнл».

Загалом цього року на агроцентрі «Агроскоп» посіяли понад 30 сортів сої, стільки ж зернових, кукурудзи та соняшнику – 60 та 70 гібридів, а гороху і нуту – близько 10 сортів.

Вибір читачів за тиждень

Відео