Тернопільські активісти таки планують зірвати концерт Сергія Бабкіна

20915302_1544855238910134_3333625610468030137_n

Виступ відомого українського виконавця Сергія Бабкіна, який сьогодні, 9 жовтня, має відбутися у тернопільському драмтеатрі, планують зірвати.

Активісти громадських організацій Правий Сектор, МНК, Національний корпус, Сильна Галичина не хочуть, аби Сергій Бабкін з’явився на тернопільські сцені.

- Людина, яка ще цього року виступала на території країни-агресора Росії та в окупованому Криму, не має права виступати в Україні, - пояснює ситуацію тернопільський активіст Назар Тарнавський.

Нагадаємо, під час блокування концерту Сергія Бабкіна у Львові, активісти заявили, що дадуть концерту відбутися лише за умови, що виконавець назве Росію – країною-агресором, що він, власне, відмовився робити. Тож концерт 7 жовтня у місті Лева так і не відбувся. Після чого, в instagram Сергій Бабкін написав, що він «далекий від політики».

Тож вчора, 8 жовтня, увечері на сторінці ГО Сильна Галичина з’явилася заява тернопільських активістів:

«Від самого початку збройного україно-російського протистояння Сергій Бабкін займав пристосувальницьку, безхребетну позицію. Так, у 2014 році співак зі скандалом провів концерт у анексованому Криму, у 2016 – 2017 роках – близько десяти (!!!) концертів у Росії: Воронеж, Нижній Новгород, Казань, Москва, Санкт-Петербург… При цьому артист цинічно заявляє про те, що він «поза політикою» та «проти війни», не усвідомлюючи, що, співаючи для вбивць, також заплямовує свої руки кров’ю. Митець – це людина, яка покликана бути моральним авторитетом народу. А тому відповідна позиція Сергія Бабкіна є недопустимою. Неможливо бути аполітичним в часі війни. Навіть якщо ви не цікавитеся політикою, політика все одно зацікавиться вами, а кожен незроблений вибір – це вибір також. Мистецтво повинно бути гранично правдивим. Натомість дехто робить його гранично вигідним, не гребуючи культурною проституцією та бізнесом на крові своїх співвітчизників»

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео