Віра Олександрович

Тернопільські бізнесмени ще чекають на повернення 50 млн грн

Гривні

На Тернопільщині бізнес уже отримав 272 млн грн відшкодованого податку на додану вартість (ПДВ).

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У січні-серпні цього року 64 суб’єкти господарювання Тернопільської області заявили бюджетне відшкодування ПДВ у 283 млн грн, - кажуть у податковій. - Торік ця сума за відповідний період становила лише 168 млн грн.

Платникам податків уже відшкодували із держбюджету 272 млн грн ПДВ, тоді як минулого року ця сума становила тільки 95 млн грн.

За результатами проведених перевірок у 2017-му вдалося упередили 0,2 млн грн заявленого до відшкодування ПДВ, - уточнили у податковій. - Загальний залишок невідшкодованого ПДВ становить наразі 50 млн грн. Торік за той же період невідшкодований залишок становив 104 млн грн.

До слова, 33 млн грн із суми, яку належить повернути, перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування за вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів. Ще 17 млн грн – на стадії судового і адміністративного розгляду.

Варто нагадати, що із 1 квітня 2017 року впровадили Електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ. І це зняло чимало питань.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео