Оксана Бучко

Тернопільські патрульні показали, що таке насилля (відео)

Безымянный

Насилля у сім’ї часто починається за дверима звичайної хорошої квартири. Це показали у відео-ролику тернопільські патрульні. Реальності цей сюжет набуває через статистику - тільки за вересень-листопад цього року у Тернополі від домашнього насильства постраждало 162 жінок та 72 дітей.

Тож тернополян закликають у випадках, якщо вони стали свідками, пам’ятати про допомогу поруч і одразу викликати «102».

- Задум відео-сюжету належить мені спільно з колегами нашого відділу, - розповіла начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Олеся М’ялковська. -  Хотіли показати те, що насильство виникає в багатьох сім’ях - і не лише в неблагополучних, як звикли думати в суспільстві, а й в звичайних пересічних. І коли ми один раз змовчали про це, то буде другий і третій, а кінцевий результат ймовірно - летальним. Основний меседж, який ми хотіли донести у ролику - не замовчувати факти насилля і звертатися за кваліфікованою допомогою.

На днях на Театральний майдан у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» принесли 600 пар туфлів. Саме таку кількість жінок, постраждалих від насильства, фіксують щороку. У Тернополі лише протягом місяця у групі по протидії домашньому насильству  підтвердили 206 повідомлень про домашнє насилля та склали 159 тимчасових заборонних приписів та 210 протоколів за ст. 173/а.

Як додає Олеся М’ялковська, закон №5294 Про запобігання та протидію домашньому насильству, прийнятий у 2019 році, суттєво спрощує життя постраждалим та допомагає поліції забрати кривдників із дому.

Фото, відео з архіву патрульної поліції у Тернополі

Вибір читачів за тиждень

Відео