Тамара Коблик

Тернопільські підприємці заявили про готовність приймати евакуйованих з підтопленої Херсонщини

Волонтери вже розпочали збір коштів на помпи, човни, мотори, паливо

Жителі Тернополя і місцеві підприємці вже задумуються над тим, аби допомогти постраждалим від підтоплення жителям Херсонщини. Зокрема, допомогу пропонує місцевий ресторатор Тарас Ковальчук зі своєю командою, у коментарях зголошуються тернополяни, які також готові дати житло для евакуйованих.

За Каховську ГЕС думаю вже усі знають. Чим можемо допомогти? Сконтактуйте з друзями та тими хто працює по цьому регіону. Заявіть, яку допомогу можете надати для тих кого евакуюють. Ми з командою у Тернополі, готові прийняти до 50 людей, думаю при потребі зможемо розгорнути і на 300 людей, - написав Тарас Ковальчук на своїй сторінці у фейсбуці. 

Як повідомив підприємець, зараз триває збір коштів на помпи, човни, мотори, паливо. Рахунок волонтерів він розмістив у кометарях до свого допису. 

Нагадаємо, російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Розпочали евакуацію населення із потенційних зон затоплення. Рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео