Тамара Коблик

Тернопільські піротехніки продовжують розмінування звільнених територій (фото)

На деокупованих українських землях наші рятувальники на власні очі стикаються з підступністю та цинізмом, що супроводжує замінування ворогом наших територій

Піротехніки Головного управління ДСНС України у Тернопільській області продовжують нелегку роботу з гуманітарного розмінування на деокупованих територіях. Наразі наші висококваліфіковані фахівці з групи піротехнічних робіт здійснюють обстеження звільнених населених пунктів на Харківщині та Херсонщині. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Повномасштабне вторгнення російського агресора у 2022 році примусило наших досвідчених піротехніків поглибити свої знання про нові види вибухонебезпечних предметів. На деокупованих українських землях наші рятувальники на власні очі стикаються з підступністю та цинізмом, що супроводжує замінування ворогом наших територій.

Про «пелюстки», «відьми» та «розумні міни» наші піротехніки знають з власного досвіду. Вони бачать наслідки цих мерзенних винаходів російського агресора.

Робота на звільнених територіях дуже складна і вимагає великих зусиль. Попри те, що вже минуло кілька місяців після деокупації деяких територій, сотні піротехніків продовжують розчищати землю, але роботи ще багато. На жаль, все навколо «всіяно» смертельними пастками, - розповідають у пресслужбі ДСНС України у Тернопільській області. - Ми пишаємося нашими незламними піротехніками, які ризикують власним життям, щоб забезпечити безпеку наших громад та повернути спокій мешканцям деокупованих територій.

Фото ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео