Тернопільські правоохоронці відвідали міжнародний семінар (фото)

2019-08 Tac Med Lecture_UA_Page_091

Щороку у США від передозування наркотиками помирає 15 тисяч осіб. З 1990-их рівень вживання та передозувань там зріс втричі. Про це та інше йшлося на міжнародному семінарі по боротьбі з небезпечними речовинами в Будапешті.

Від управлінь боротьби з наркотиками Україну представляли вісім учасників з різних куточків нашої держави. Були також представники Болгарії та Угорщини, пише Досьє 102.

Серед запрошених - начальник управління протидії наркозлочинності в Тернопільській області Михайло Димида. Захід відбувався в правоохоронній академії Будапешту, а тренерами виступали фахівці-практики зі Сполучених штатів Америки.

"Добра медицина може інколи виявитися поганою тактикою, а погана тактика може призвести до загибелі всіх або провалу місії” - основний меседж, який звучав на теоретичному занятті щодо тактичної медицини і надання допомоги пораненим правоохоронцям.

За словами Михайла Димиди, іноземні колеги чи не найголовнішу роль в роботі відводять безпеці підлеглих. Вони роблять усе можливе, аби кількість поранених правоохоронців під час виконання завдань була мінімальною. Успішна операція це та, коли всі живі та неушкоджені повернулися назад.

- Плануючи будь-яку спецоперацію, вони опрацьовують всі варіанти небезпек. Етапи надання допомоги у них діляться на три зони: гаряча зона – допомога під обстрілом, тепла – допомога на полі бою та холодна зона – допомога в умовах тактичної евакуації. Практичні завдання були наближені у нас до усіх трьох етапів.

Не оминули на семінарі й ризики, з якими найчастіше стикаються працівники відділу по боротьбі з наркозлочинністю. Обговорили моменти співпраці з інформаторами та роботи під прикриттям.

- Під час навчань, - каже Михайло Димида, - ми на спеціальних тренажерах відпрацьовували стрільби, надавали медичну допомогу колегам, обговорювали варіанти проведення різних спецоперацій.

Учасники зустрічі переконані, що такі навчання та підвищення кваліфікації в Міжнародній правоохоронній академії сприяють більш ефективному співробітництву між правоохоронними органами різних країн, навчає використовувати весь можливий спектр засобів, прийомів та способів з метою вирішення оперативно-службових завдань та встановлює контакти між учасниками курсів підвищення кваліфікації для ефективної протидії транснаціональним правопорушенням та злочинам в мультикультурному середовищі.

Організатори кажуть, що американські партнери планують відкрити офіс по боротьбі з наркозлочинністю в Україні. Це допоможе налагодити міжнародну співпрацю та полегшить отримувати необхідну інформацію про правопорушників з сусідніх країн.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео