Олеся Поліщук

Тернопільські радійники вчили готувати равликів вдома

index

У спецпроєкті Українського радіо Тернопіль «Смачна відпустка» розповіли як готувати вдома одну з найпопулярніших тепер страв – равликів.

- Якщо вам захотілося скуштувати, приміром, екзотичних равликів, - не обов’язково їхати у Францію: цю страву можна приготувати і вдома, - каже ведуча випуску Оксана Цвик і пропонує один із рецептів. - Протягом кількох днів равликів промиваємо і не годуємо. Потім закидаємо їх в добре підсолений окріп. За п’ять хвилин після повторного закипання підсоленої води виймаємо равликів і ще раз промиваємо. Виймаємо вміст мушлі за допомогою пінцета. Відрізаємо ногу равлика, бо тільки вона придатна для вживання. Отримане філе відварюємо в підсоленій воді разом з лавровим листком протягом 30 хвилин. Порожні мушлі добре вимиваємо від слизу і виварюємо майже годину у воді з двома столовими ложками харчової соди.

Поки відварюється філе і виварюються мушлі, можна готувати соус із зелені й масла.

- Нарізаємо зелень і викладаємо в блендер. Додаємо сіль за смаком і вершкове масло. Збиваємо суміш до однорідності. Фаршируємо виварені мушлі відвареним равликовим філе і зеленим маслом. Щоби приготувати равликів по-французьки, потрібно відправити фаршировані равлики в піч, розігріту до 150 градусів. Отвір кожної мушлі попередньо треба накрити шматочком сиру. Запікаємо до повного розплавлення сиру. Подаємо незвичайну страву до столу разом з білим хлібом, на який можна виливати ароматне масло з мушель.

Якщо вам не хочеться готувати вдома, бо рецепт приготування досить тривалий, то цю страву можна замовити в більшості ресторанів Тернополя.

Прослухати «Смачну відпустку» можна ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео