Тернопільські спортсменки блискуче представили Україну на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

888989

2-8 серпня в чеському місті Плезень відбувся Чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед всіх вікових груп. Участь у Чемпіонаті взяли 283 спортсмени з усієї Європи. Серед них і три учасниці з Тернопільської області.

Три юні спортсменки, вихованки Тернопільської обласної ДЮСШ з літніх видів спорту, представляли нашу державу в складі збірної команди України.

- У перший день змагань, збірна України серед дівчат завоювала 5 золотих та 4 срібні медалі, посівши перше командне місце. Зокрема, наші дівчата-тернополянки в актив української команди долучили 2 срібних нагороди, а саме: у ваговій категорії до 52 кг другу сходинку посіла Марія Полянська з сумою 335 кг, виконавши всі 9 підходів. У вправі присідання зі штангою показала результат 140кг (3 місце), жим лежачи - 65кг, станова тяга - 130кг (1 місце), - розповіли у Федерації пауерліфтингу Тернопільської області. - Софія Бздир, яка є студенткою факультету фізичного виховання ТНПУ, у ваговій категорії до 63 кг, зібрала усі срібні нагороди та закінчила виступ з результатом у сумі 340 кг. Софія присіла зі штангою - 140кг (2 місце), пожала лежачи - 65кг (2 місце) та у становій тязі справилась з вагою у 135кг (2 місце).

Окрім цього команді юніорок вдалося завоювати перше командне місце.

Так, тернополянка Олена Канюка, посіла другу сходинку на європейському п’єдесталі та завоювала срібну медаль у ваговій категорії до 57кг. Дівчина без проблем справилась з вагою у 155 кг в присіданнях зі штангою (2 місце), пожала лежачи - 65кг (2 місце) та завершила свій виступ з вагою 140 кг у становій тязі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео