Тернопільські військові підтримали всеукраїнську акцію «Брати по крові»

4-10-1

Сьогодні, 13 листопада, тернопільські військовослужбовці стали учасниками всеукраїнського флешмобу #Брати_по_крові – добровільно віддали частку власної крові для потреб медицини. Вони долучилися до започаткованої резервістами львівської бригади тероборони акції.

Поповнити банк крові Тернопільського обласного центру служби крові зголосилося близько пів сотні резервістів і військовослужбовців місцевої окремої бригади територіальної оборони та обласного військового комісаріату. Як повідомив командир окремої бригади тероборони полковник Олег Дідіченко, акція добровільного здавання крові триватиме протягом кількох днів, щоб на Тернопільщині не було дефіциту еритроцитів і банк крові поповнювався постійно, пише Василь Лабай для armyinform.com.ua.

– Кров має короткий термін придатності, її запаси потрібно поповнювати щоразу за рахунок нових донорів. Тому прийняли таке рішення, що кожного дня до кінця тижня кільканадцять наших військовослужбовців стануть донорами для тих, кому кров украй необхідна. Ми прийняли естафету від Волинської бригади тероборони та передаємо її Івано-Франківській, – зазначив полковник Олег Дідіченко, який також особисто долучився до акції.

Більшість представників бригади є добровольцями, вони радо відгукнулися на таку пропозицію.

Кров, яка заготовлена від військових донорів, буде перероблена на еритроцити та свіжозаморожену плазму і передана в гематологічні відділення медичних закладів Тернопільської області.

Фото Василя Лабая

Вибір читачів за тиждень

Відео