Тернопільські тролейбуси готові до безконтактної системи оплати за проїзд

Комунальний електротранспорт Тернополя може, хоч сьогодні, запровадити автоматизовану систему оплати проїзду (АСОП). Керівник КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх каже, що на рівні міста зроблено практично усе, щоб система запрацювала. Єдина проблема - у відсутності необхідної законодавчої бази.

«Декілька років тому було ініційовано впровадження безконтактної системи оплати за проїзд. Тоді Тернопіль увійшов до числа трьох міст України, де було заплановано впровадження пілотного проекту безконтактної системи оплати, - розповідає Андрій Мастюх. - Станом на сьогодні наше підприємство завершило встановлення українізованого програмного забезпечення автоматизованої системи оплати проїзду, ця система була випробувана у тестовому режимі, а працівники пройшли відповідні навчання».

Керівник запевняє, що підприємство готове до проведення наступного етапу - пробних стажувань кондукторів на маршрутах. Проте найбільша затримка у впровадженні такої системи - у відсутності відповідного закону, який повинна прийняти Верховна Рада.

Після впровадження даної системи у тролейбусах, система АСОП буде впроваджуватися у іншому громадському транспорті міста.

«Наразі субвенційні кошти за перевезення пільгових категорій кожному перевізнику Тернополя нараховують за середнім коефіцієнтом, який був визначений спеціально створеною комісією з обстеження пільгових пасажиропотоків на маршрутах громадського транспорту», - зазначає начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео