Євгенія Цебрій

Тернопільський апеляційний суд залишив довічне Горбатюку (фото)

Засуджений за вбивство тату-майстрині почув ухвалу суду у режимі онлайн і сприйняв її досить беземоційно.

Андрій Горбатюк, обвинувачений у вбивстві тернопільської тату-майстрині Тетяни Підвашецької, отримав довічне позбавлення волі. Тернопільський апеляційний суд, який розглядав цю справу наново, залишив вирок суду першої інстанції без змін. 

Нагадаємо, 11 листопада 2020 року Тернопільський міськрайонний суд засудив Андрія Горбатюка за вбивство Тетяни Підвашецької до довічного позбавлення волі. 13 лютого 2021 року Тернопільський апеляційний суд пом’якшив вирок, замінивши його на 15 років позбавлення волі. Однак постановою від 22 вересня Верховний суд скасував ухвалу апеляційного суду та призначив новий розгляд

Судді
Ухвалу прийняла колегія суддів: головуючий Василь Сарновський, судді-учасниці Людмила Галіян, Ірина Тиха

Перше засідання в апеляційному суді відбулося ще чотири місяці тому - у жовтні минулого року. Після цього засідання декілька разів переносили з вини Горбатюка, який то змінював адвокатів, то додавав доповнення до апеляційної скарги, то хворів. Представники потерпілих та прокурор неодноразово говорили про затягування процесу. 

- Я не розумію, чому я взагалі тут сиджу вже два з половиною роки. За що? Якщо там проти мене немає жодного толкового доказу, - сказав Горбатюк під час одного із засідань. 

Загалом під час слухань він був небагатослівний і навіть не скористався можливістю останнього слова. 

Горбатюк
Андрій Горбатюк почув ухвалу суду у режимі онлайн

Андрій Горбатюк почув ухвалу суду у режимі онлайн і сприйняв це досить беземоційно. Рідні Тетяни Підвашецької перебувають за кордоном, тому на засіданні не були. Рішення апеляційного суду про довічне позбавлення волі дещо шокувало навіть адвокатів потерпілих, хоча саме цього вони вимагали у своїй скарзі. Захисник Горбатюка Петро Череватий говорить про можливу касацію. 

27-річну Тетяну Підвашецьку знайшли вбитою у квартирі на вулиці Курбаса у Тернополі 16 квітня 2019 року. З підозрою в убивстві поліція наступного дня затримала Андрія Горбатюка.

Фото Терену.

Вибір читачів за тиждень

Відео