Юля Вітюк

Тернопільський астрофотограф пояснив, що за «дивні мерехтливі об’єкти» в небі (відео)

Також Андрій Ревун розповів, чому українці почали бачити більше зірок.

Все частіше до поліції та тероборони приходять звернення від людей щодо «дивних мерехтливих об'єктів в небі». Багато хто думає, що це ворожі дрони, або ж інша небезпечна техніка. Астрофотограф з Тернополя Андрій Ревун вирішив заспокоїти людей та зробив роз'яснювальне відео, яке опублікував у фейсбуці.

Люди через посилену тривогу на багато речей звертають увагу. З однієї сторони пильність — це добре, але часто зустрічається істерія, — наголосив у відео Андрій Ревун, учасник клубу АстроТернопіль (ТерАстро) та Лозівська астрономічна обсерваторія. —  У цьому відео я спробував пояснити, що це не якісь об’єкти, а зорі, які змінюють своє положення в небі. 

Також Андрій пояснив, чому українці почали бачити більше зірок у небі.

Через війну на території України у вечірній час ми дотримуємося режиму світлового маскування, через що знижено світлове забруднення атмосфери. І навіть у великих містах стало видно зорі.

Фото Андрія Ревуна

Окрім зірок, часто можна побачити супутники та Міжнародну космічну станцію, які досить швидко рухається у нічному небі. Андрій запевняє, це не дрони, тому не потрібно панікувати.

Не лякайтесь неба, воно красиве, багато зірок, можете подивитись, милуватись, бо після перемоги знову міста почнуть світитись яскравим світлом і зірки знову потьмяніють, — повідомив астрофотограф.

Та це не всі об’єкти, які можуть викликати зацікавленість людей. Детальніше можна дізнатись у відео:

Фото, відео Андрія Ревуна

Вибір читачів за тиждень

Відео