Ростислав Фук

Тернопільський спортсмен виборов золото на чемпіонаті світу в Швеції

Тарас Радь змагався у біатлоні на дистанції 10 км

У шведському місті Естерсунд цими днями проходить чемпіонат світу з лижних перегонів та біатлону. У цих змаганнях, які триватимуть до 29 січня, беруть участь представники 19 країн світу. Команду України представляє 24 спортсмени з інвалідністю, повідомляють на сторінці Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської обласної військової адміністрації.

 У складі Національної паралімпійської збірної команди України серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору змагаються двоє спортсменів з Тернопільщини. Це тернополянин, майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та заслужений майстер спорту України біатлону Тарас Радь та представник Тернопільського центру та ДЮСШІ «Інваспорт» Володимир Черниш, із міста Копичинці Чортківського району. Обидва виступають у класі LW 10-12 (сидячі).

24 січня, у третій день турніру, Тарас Радь, виступаючи у лижних перегонах спринт, виборов срібну нагороду. А наступного дня у біатлоні на дистанції 10 км Тарас Радь виборов золоту нагороду. Володимир Черниш у цій дисципліні посів 12 місце.

Тренер спортсменів - заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак, повідомляє Регіональний Центр «Інваспорт».

Фото Тернопільського Регіонального Центру «Інваспорт»

Вибір читачів за тиждень

Відео