Тернопільських лікарів судитимуть через смерть дитини

fa3f5de5ca62ffedd8c4841120161eb1-wide-big

Про завершення слідства та початок судового процесу над двома лікарями повідомляє прокуратура Тернопільської області. Два роки тому трирічний хлопчик помер у лікарні від менінгіту. Тоді ж поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 статті 142 ККУ «Неналежне виконання лікарями своїх обов’язків».

–  Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) стосовно двох лікарів одного з медичних закладів Тернополя. За версією слідства, хлопчик помер через неправильно надану медичну допомогу у червні 2018 року, – повідомляє пресслужба прокуратури Тернопільської області.

Дитину з високою температурою і блювотою бригада Тернопільської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги привезла в одну із тернопільських лікарень. Через зволікання з діагностикою захворювання дитини та відсутність адекватного лікування від початку захворювання хлопчик помер. Батьки, шоковані трагедією, відразу вимагали справедливого розслідування щодо смерті сина.

У прокуратурі нагадують, що санкція ч.2 ст.140 КК України передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Та разом з тим наголошують, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео