Оксана Бучко

Тернопільських підприємців закликають гуртуватись проти нових законів

88015659_3490668207674832_6955868199237713920_n

Боротьба підприємців проти нових законів набирає обертів. Тож тернопільські ФОПи закликають усіх приєднатись до акції під Офісом Президента України 18 березня. Так послідовно відстоюють збереження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, зауважують учасники акції.

Мова йде про скасування норм законів 128-ІХ та 129-ІХ, які передбачають втрату Спрощеної системи оподаткування. Таке рішення можна підтримати також, підписавши петицію.

- Всі підприємців 2-4 груп незалежно від місця ведення діяльності з 1-го жовтня цього року зобов’язані проводити всі розрахунки через РРО, вести облік товарів, мати первинні документи з мокрими печатками на весь товар, здавати щоденну звітність, - розповідає тернополянка Мар’яна, яка займається власним бізнесом. - Часу залишилось не так багато – 7 місяців. Тому потрібно гуртуватись і бути небайдужими.

Попередньо провели мітинг 19 лютого. Тоді подали альтернативні законопроекти 2644 та 2645, які все-таки погодились внести в порядок денний розгляду на профільному комітеті. За словами підприємців, 18 березня - найоптимальніша дата для проведення акції, адже в цей день буде проходити засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики (16-20 березня - сесійний тиждень).

- Наші альтернативні закони не поспішатимуть виносити на розгляд, - розповідає підприємець Владислав Орлов. – Тому ми мусимо частіше бути на місці подій.

Також ФОПи наполягають на:

-на створенні при Президентові України постійного органу, що буде опікуватися розвитком мікропідприємництва в Україні. Цей орган повинен бути створений на паритетних засадах участі в ньому представників влади та представників мікропідприємництва.

-внесення всіх змін до законодавства, що стосуються умов ведення діяльності мікропідприємництва, лише після їх обговорення з представниками мікробізнесу та ґрунтовного прогнозування їхніх наслідків. Головним критерієм реформ має стати зменшення втручання чиновників у господарську діяльність.

-проведенні реформи Державної податкової та Державної митної служб України відповідно до стандартів ЄС для забезпечення прозорих та простих процедур стягнення податків, розмитнення товарів, яка передбачає усунення будь-яких проявів корупції.

-запровадженні мораторію на перевірки мікробізнесу усіма контролюючими органами.

Фото SaveФОП

Вибір читачів за тиждень

Відео