Тернопільський будинок дав тріщину через халатність забудовника? (фото)

миру 3 зупинка магазин

Приватний підприємець Юрій Четвертак здійснив заплановане,  розпочав реконструкцію зупинки громадського транспорту, що на вулиці Миру, 3. Через знесення підпірної стіни почались проблеми: будинок, розташований вище зупинки, почав давати тріщини.

Чоловік є власником магазину «Продукти» ще з 1996 року, а у 2000 році він подав до міської ради заяву, у якій містилось прохання надати йому земельну ділянку площею 112,5 м. кв. під реконструкцію зупинки та облаштування перукарні. Вже у 2004 році прохання пана Юрія ТМР задовільнила і переобладнання зупинки провели, щоправда, до сьогоднішнього дня споруда втратила свій естетичний вигляд.

3
3

2
2

На даний час Юрій Четвертак працює над оновленням цих об’єктів та з 2013 року виготовляв усі необхідні документи, які б дозволили йому збудувати нову споруду європейського зразка, яка, згідно плану, включатиме в себе сучасну зупинку громадського транспорту.

Чоловік за свій рахунок провів роботу з відновлення комунікацій, що забезпечують життєдіяльність будинку. До свого об’єкту пан Юрій зробив окремий ввід електрокабелю, провів ремонт частини електропідстанції, що живить будинок. Згідно договору з ЖЕКом, у нього на обслуговуванні більш ніж 400 м. кв. площі зупинки громадського транспорту, за які чоловік сплачує 587 грн щомісячно (за прибирання та утримання її в належному стані).

Мешканці будинку, що на вулиці Миру, 3, раніше не були проти таких категоричних змін, але роботи над відновленням зупинки за собою потягнули додаткові проблеми. Співвласники будинку обурються, а забудовник відмовляється зводити підпірну стіну

Фото «Збудовано в Тернополі» 

Вибір читачів за тиждень

Відео