Віра Олександрович

Тернопільським депутатам буде гаряче – треба плани на 2018 рік складати, а старі гріхи не відпускають

Мерія

Розпорядження про скликання 21-ї сесії міської ради – уже не позачергової – міський голова Сергій Надал підписав сьогодні, 6 грудня.

Скликати депутатів планують о 9 год. у п’ятницю, 15 грудня. Про це повідомили усім обранцям тернополян, навіть трьом «опальним» депутатам – Ігорю Турському, Роману Навроцькому та Івану Сороколіту. І перелік питань їм уже надіслали. Нагадаємо, на попередню – позачергову сесію трьох депутатів, у яких є мандат, попри всі зусилля опонентів, покликати взагалі… забули (про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Раді цього разу запропонують розглянути чимало питань. Поки що докладний порядок денний на сайті міської ради не з’явився, є лише – головні пункти. Але вже зрозуміло, що працювати депутатам доведеться активно і довго. Тож буде дійсно гаряче.

Отже, серед господарських питань бачимо таке: «Про внесення змін до рішення міської ради від 20.12.2016 р. № 7/13/21 «Про бюджет Тернополя на 2017 рік», «Про виконання загальноміських галузевих Програм», «Про внесення змін до загальноміських галузевих Програм», «Про виконання Плану Стратегічного розвитку міста Тернополя до 2025 року».

Йтиметься на сесії і про «Програму розвитку пасажирського транспорту на 2018-2020 роки». Тому слід очікувати виступу начальника управління транспорту і зв’язку Ігоря Мединського. Про «Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону, територіальної оборони та мобілізаційної підготовки у Тернополі на 2018 рік» очевидно, звітуватиме Василь Стандрет – начальник відділу кадрового забезпечення.

Окрім того, депутати мають розглянути такі питання:

- «Про Програму співпраці Тернопільської міської ради та управління Державної казначейської служби України у Тернополі у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2018 рік»; - «Про затвердження Програми «Будівництва (придбання) доступного житла у Тернополі на 2018-2020 роки»; - «Про міську програму впровадження Української Хартії вільної людини у навчальних закладах Тернополя на 2018-2020 роки»; - «Про Програму економічного і соціального розвитку міста Тернополя на 2018 рік»; - «Про бюджет Тернополя на 2018 рік»; - «Про звернення Тернопільської міської ради щодо прийняття Закону України «Про муніципальну варту»; - «Про план роботи Тернопільської міської ради на 2018 р.».

Нічого дивного у цьому переліку немає – плани на наступний рік традиційно ухвалюють у грудні. Так само у кінці року депутати ухвалюють договір із Малашівською сільською радою і пропонують селу гроші. Адже вивозити сміття із міста куди-інде неможливо. Чимало питань присвятять також комунальній власності міста, йтиметься і про комісію із вирішення земельних спорів. Не обійдеться без великої кількості пунктів про надання дозволів на розроблення проектів відведення земельних ділянок. Більше того, депутати нарешті візьмуться до розробки детальних планів території Тернополя.

Очікуються традиційні звіти керівників комунальних установ і відділів міської ради:

- відділу державного архітектурно-будівельного контролю; - управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту; - управління економіки, промисловості та праці; - відділу обліку та фінансового забезпечення; - управління надзвичайних ситуацій; - управління муніципальної поліції; - відділу «Центр надання адміністративних послуг»; - управління правового забезпечення; - відділу земельних ресурсів.

Буде у порядку денного і пункт «Різне», адже на сесію точно прийдуть представники громадськості. Їм зазвичай дають слово саме під час розгляду цього питання або на початку сесії, якщо на це погодяться обранці. Із повною інформацією щодо планів на сесію можна ознайомитися ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео