Оксана Бучко

Тернопільським школярам нагадують, що безкоштовний проїзд діє не у всіх маршрутках

117649994_3104119136372895_342279456769253297_o

«Хто в курсі, коли учнівський квиток знов став 6 грн?», – дивується тернополянка Маргарита Цимбала. Пільги школярам та студентам в місті діють і під час літніх канікул, але лише у соціальному маршруті та тролейбусах. Для цього потрібно мати електронний квиток «Соціальна карта тернополянина» категорії «Учнівська» чи «Студентська» та обрати автобуси – 1А, 4, 6, 6А, 9, 21, 23, 29, 31, 32, 35. 

Учні та студенти можуть їздити у такому транспорті в необмеженій кількості. Якщо навіть вони пересідають із одного в інший транспортний засіб, він безперешкодно може скористатися своїм електронним квитком, проте встановлений тайм-аут (30 хвилин) при пересуванні в одному і тому ж транспортному засобі, повідомляє fayna-karta.te.ua.

Також маршрутки несоціального напрямку діляться на ті, які курсують в режимі маршрутного таксі та звичайному режимі. У першому випадку учні та студенти сплачують повну вартість проїзду – 6 гривень при оплаті електронним квитком та 7 гривень при оплаті готівкою. У транспортних засобах, які здійснюють перевезення у звичайному режимі перевезення цієї категорії пасажирів за умови наявності електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» здійснюється із 50% знижкою, тобто проїзд вартує 3 гривні.

Просимо пам’ятати, що транспорт, який курсує в режимі маршрутного таксі та транспорт, що здійснює перевезення у звичному режимі, можна розрізнити за відповідними написами під номером маршруту, а також за кольором трафарету: у першому випадку він біло-жовтий, а у другому - біло-зелений.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео