Олена Підгрушна привезла українській збірній четверту сходинку

47_main

Другий етап Кубка світу продовжився жіночою естафетою. Україну представив золотий олімпійський склад: сестри Семеренко, Юля Джима та вже традиційна фінішерка Олена Підгрушна.

Перший етап Віта Семеренко провела добре. «Лежку» українка закрила без використання додаткових патронів. Останню для себе стрільбу біатлоністка відпрацювала з семи пострілів.

Естафетну паличку Валентина Семеренко отримала дев'ятою (+19,3 с). Перший вогневий рубіж Валя закрила, використавши всі додаткові патрони. «Стійку» українка відпрацювала з шести.

На третій етап Юлія Джима вийшла десятою з відставанням у 56 секунд. «Лежку» киянка закрила на відмінно, вийшовши на трасу четвертою. Останню стрільбу українка відпрацювала з шести патронів.

На останній етап Олена Підгрушна вийшла дев'ятою (+1:06,5). «Лежку» тернополянка закрила чисто. Останній вогневий рубіж спортсменка відпрацювала з шести.

На фініш Олена Підгрушна приїхала четвертою.

Нагадаю, вчора Олена Підгрушна у спринті була 12-ю. Свою поразку тернополянка прокоментувала так:

- З приводу траси - жодних проблем і питань. Єдине, це в одному місці за поворотом суцільний лід, розгребли вже до останнього. Але нічого, здається, я не втрачала там багато.

З приводу стрільби – у мене був повний штиль. Скоріше, я перестрахувалася, перетримала й вже пішов пульс. Один промах вилетів – вгорі. Шкода, звичайно. Але давно я на цьому рівні не бігала. Звичайно, гори дають своє, але мені пощастило: оскільки починала з Кубка IBU, я пройшла акліматизацію в Ріднау. І, мабуть, тому добре пробігла відносно інших дівчат. Проте, зміна місць, зміна гір, можливо, також дає своє. Я можу сказати, що дуже задоволена результатом. Враховуючи мої проблеми з серцем і те все, що позаду, зараз з лікарями я спілкуюся і вони просто дивуються, кажуть, що це практично неможливо було зробити. Але ми хотіли такий результат, ми цього прагнули і я задоволена. Тому що жодних проблем ні з диханням, ні з захльобуванням, ні серцебиття зайвого в мене немає – це те, з чим я мучилась останніх кілька років.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео