Оксана Бучко

Тернопільські підприємці обурені погрозами влади через послаблення карантину

Osnovne-5

«Моя відповідь: ви забули, в якій країні живете. Ми просто розгрузили «Епіцентр», - так відписав на погрози від заступника глави офісу Президента Сергія Трофімова мер Черкас Анатолій Бондаренко, який першим із всіх керівників міст в Україні послабив карантин. Тернопільські підприємці обурені такою реакцією влади на встановлення соціальної справедливості. Адже вважають карантинні обмеження в Україні справжнім пандемічним безладом, що забрав можливість повноцінного життя у представників малого та середнього бізнесу.

95502569_3140826559271056_3644169357111590912_n
95502569_3140826559271056_3644169357111590912_n

- Коли  влада  сама  обирає  кому  працювати,  а  кому  ні  - це  і  є  кумівство  та  корупція,  яку  нам  обіцяли  перемогти, - переконана засновниця студії домашнього текстилю у Тернополі Оксана Теребуха. - Чому  багато  модних ресторанів в Києві  працює?  Чому в «Епіцентрі» в Києві шиють штори, а мені за  таке  погрожують  штрафами? Бо «Епіцентр» пообіцяв 1% на  боротьбу  з  коронавірусом. Так це і є хабар. Я  можу  5%  не  тільки пообіцяти, а й віддати. Вважаю, влада  повинна всім  дати  однакові  умови  і  дозволити  працювати  всім,  хто  би  міг  забезпечити санепідемвимоги! На мою думку,  малим  магазинам  навіть  легше  це  зробити. Стосовно  погроз, також дивує вибірковість. Адже я не чула жодних погроз власнику «Епіцентру» чи сумнозвісних ресторанів. Вони спокійнесенько працюють цілий карантин. Тому тепер, щоб відновити справедливість,  навіть мало буде дати всім однакові права. Потрібно ще надолужити, закривши тих,  хто працював під час  карантину.

Як розповів мер Черкас у себе на сторінці у Фейсбуці, його викликають на допит щодо рішення виконкому про пом’якшення умов карантину. Як зазначив він, рішення є цілком справедливим, адже жителі мають право обрати, де їм закуповувати товар – чи у гіпермаркеті, чи у маленькому магазині будматеріалів.

- Що тут сказати, - пише Назар Приходько у групі «Шалені коти інформаційного фронту». - Центральна владна вертикаль сама спровокувала «черкаський прецедент»: «Велюр», «Аляска», «Орлі», «П’яна вишня», «Маріо», «Монтеккі-Капулетті»... Це перелік виявлених «блатних» ресторанів Києва, що продовжували свою роботу під час карантину. «Епіцентр»... Ну тут вже стільки сказано, що я не знаю, що ще можна додати... «МакДоналдз», який МОЖЕ продавати каву в стаканчиках з кришкою, а мобільні кавярні не можуть. Мережі супермаркетів могли працювати, а криті ринки до сьогодні - не могли?

Нагадаємо, у Тернополі послаблення карантину поки лише у планах. У той час на Тернопільщині уже запрацювали магазини промислових товарів, перукарні та ательє.

Фото з соцмережі

Вибір читачів за тиждень

Відео