Тернополян вчили комунікації

klub-pidpr

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбулось чергове засідання «Клубу бізнес-подій», що діє при центрі підтримки підприємницьких ініціатив.

Учасниками засідання на тему: «Комунікація - як складова ефективного керівника» були працівники ПрАТ ”Тернопільський молокозавод”, адже на підприємстві велику увагу приділяють професійному розвитку регіональних представників та керівників.

«Комунікація є важливим інструментом керівництва. Керівник, виконуючи свою роль і здійснюючи основні функції, за допомогою якісної і своєчасної інформації може ефективно впливати на реалізацію поставлених цілей. Дослідженнями встановлено що майже 50% інформації не доходить до підлеглих. У багатьох випадках повідомлення сприймаються неправильно і тому обмін інформацією стає неефективним, - зауважила заступник начальника відділу активної підтримки безробітних МРЦЗ Галина Приступа. - Комунікація обіймає всі сторони людської поведінки. Працівники вступають у взаємодію між собою та керівництвом не тільки за допомогою слів, але й за допомогою ставлення до них. Велику роль в цьому відіграють спілкування за допомогою міміки, виразу очей і рота, а також у позі рухів. Для ефективної комунікації необхідно розуміти невербальні знаки. Тільки тоді можна досягнути бажаного результату, особливо коли це стосується налагодження партнерських відносин».

Працівники організації ознайомилися із комунікативними техніками, надали поради щодо активізації взаємодії із соціальними партнерами.

Вибір читачів за тиждень

Відео