Оксана Бучко

Тернополян, які отримують повістки, оповіщують про збори резервістів

Збори з військовослужбовцями-резервістами, що мають бойовий досвід, отриманий під час проведення АТО на території Луганської та Донецької областей, розпочинають у вересні 2016 року. Держава оплачує добові відповідно до військових звань, проїзд, а також військову нагороду за результатами виконання програми підготовки.

Навчання відбуватимуться у трьох частинах, повідомив військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковник Володимир Катинський на брифінгу 30 серпня.

- Це не мобілізація, це фахова підготовка захисту Вітчизни, вдосконалення навичок, - наголошує Володимир Катинський. – Сьогодні важливо не допустити втрати підготовлених військовослужбовців для Збройних Сил, які звільняються з військової служби і брали безпосередню участь у бойових діях. Потенціал у боях проявився великий. Якби була така підготовка до початку АТО, усе могло б закінчитись прикордонними боями.

unnamed (10)
unnamed (10)

Навчатимуть резервістів бойові офіцери, які передаватимуть безцінний досвід військових тактик.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=vkpn3UDfS3Y&feature=youtu.be[/embed]

- Я брав участь в бою за Іловайськ, - розповідає військовий комісар Підгаєцького райвійськкомату підполковник Сергій Дзюма. – Наші військові тоді зробили усе від них залежне і дали гідну відсіч. Те, що відбулось – це підлість зі сторони росіян, які порушили домовленості.

Нагадуємо, згідно рішення Президента України, потреби у проведенні сьомої хвилі часткової мобілізації немає. Адже наше військо переходить на контрактну службу.

- Більшу частину Збройних Сил України на даний час складають військовослужбовці військової служби за контрактом, - додає Володимир Катинський. – Нагадаємо, що мінімальна оплата - 7038 грн. Вік на службу – від 18 до 60. Буває, що приходять старші люди, які мають більше запалу, ніж 20-річні.

Резервіст Павло Носиков нещодавно взяв участь у параді до Дня Незалежності. Каже, що навчань чекає у повній готовності.

unnamed (8)
unnamed (8)

- Відчуття під час параду не передати, - продовжує Павло. - Усе пройшло чітко та узгоджено. Загалом, у наших умовах українські військові варті великої поваги.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kgTXz88Z1c0&feature=youtu.be[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео