Ростислав Фук

Тернополян закликають зробити запаси води

Робота бюветів, у разі відключення електроенергії, буде відновлена упродовж світлового дня

вода

У зв’язку із масовими ракетними атаками на критичну інфраструктуру тернополян закликають подбати про запаси питної та технічної води для власних потреб. Про це повідомляють на сайті Тернопільської міської ради.

У випадку відсутності централізованого водопостачання, громадяни можуть скористатись колонкам-качалками та бюветами з питною водою, що позначені на інтерактивній карті.

У КП «Тернопільводоканал» звертають увагу, для колонок, якими тернополяни користуються регулярно, достатньо кількох натискань на важіль, щоб потекла вода. Якщо колонка-качалка використовується рідше – потрібно докласти зусиль, а після 20-25 натискань хвилину-дві перечекати, щоб стекла застояна вода. Кількість та інтенсивність натискань на важіль також залежать від глибини свердловини, - йдеться в повідомленні.

Робота бюветів, у разі відключення електроенергії, буде відновлена упродовж світлового дня. Мешканці можуть набирати воду у бюветах, що за адресами: вул. Юності, бульв. Данила Галицького та бульв. Пантелеймона Куліша (вода у цьому бюветі доступна виключно для технічного використання). 

Також в аварійному режимі запущено дві котельні для подачі опалення, що розташовані на вул. Леся Курбаса і на Просвіти. Відтак, мешканці прилеглих будинків можуть чути додатковий шум.

На цей час опалення та гаряча вода подається по усьому місту у звичному режимі.

Нагадаємо, через відсутність електроенергії у Тернополі 15 листопада не працювали насосні станції «Тернопільводоканалу», а отже не було централізованої подачі води

У зв’язку з відсутністю електроенергії можуть не працювати системи оповіщення, що знаходяться на цих об’єктах. Тернополян просять орієнтуватися на сповіщення додатка «Повітряна тривога» та групи у вайбері, телеграмі, а також будуть інформувати через гучномовці представники ДСНС та патрульної поліції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео