Тернополян закликають добровільно здати зброю

1236289-m4-wallpaper-hd

Оперативно-профілактичні заходи, пов’язані з вилученням із незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин, проводять поліцейські на території Тернопільщини. Відпрацювання розпочалося 20 травня і триватиме майже місяць.

Основна мета заходів – стабілізація криміногенної ситуації в області та вилучення у громадян небезпечних предметів. Правоохоронці нагадують, що відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України, особам, котрі незаконно зберігають зброю і вибухівку, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, пише Досьє 102.

Під час оперативно-профілактичних заходів поліцейські спільно з кінологами перевіряють підозрілі транспортні засоби на предмет виявлення можливих правопорушень та перевезення заборонених предметів. Такі дії проводять, в першу чергу, в цілях безпеки та з метою недопущення потрапляння на територію краю зброї та вибухівки.

За три доби відпрацювання правоохоронці вилучили з незаконного обігу чотири одиниці вогнепальної зброї, серед яких три пістолети та один обріз, одну одиницю травматичної зброї та 158 набоїв.

Предмет, схожий на пістолет, виявили поліцейські вчора у раніше судимого 30-річного жителя Тернопільського району. Зловмисника затримали відповідно до статті 208 КПК за вчинення серії майнових злочинів. Під час обшуку в нього вилучили небезпечний предмет та направили на експертизу до Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 КК України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Тривають слідчі дії.

Робота щодо виявлення небезпечних предметів триватиме й надалі. Поліцейські просять краян повідомляти їм про факти незаконного зберігання зброї.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео