Ростислав Фук

Тернополян запрошують на годину пам’яті поета Михайла Левицького

Захід відбудеться 21 липня, о 12:00

Тернополян та гостей міста запрошують на годину пам’яті Михайла Левицького «Найбільш за все люблю я Україну». Про це повідомили на сайті міської ради.

Захід відбудеться 21 липня, о 12:00 у приміщенні за адресою вул. Патріарха Йосифа Сліпого, 3. 

Програма заходу

Нагадаємо, Михало Левицький – співзасновник і перший голова першої в Україні крайової організації Народного Руху України (НРУ), член Великої Ради НРУ. У Тернополі Михайло Левицький проживав із 1984 р. Працював у редакції газети «Відродження» (нині - «Свобода»), а також - на художньому комбінаті.

За свої творчі здобутки та активну життєву позицію Михайло Левицький свого часу отримав премію імені Іванни Блажкевич та орден «За мужність» 3-го ступеня (2009).

Михайло Левицький – лауреат всеукраїнських літературних премій ім. Іванни Блажкевич, ім. Богдана Лепкого, нагороджений орденом «За мужність» і медаллю НСПУ. Відомий літератор Михайло Маслій написав про нього так: «Один із найславетніших тернополян, чи не найкращий поет краю за всю його історію». Поезію тернополянина давно вивчають діти в діаспорі, оскільки вона входить до шкільної програми.

Як писав Терен, у Тернополі започаткована Міська літературна премія імені Михайла Левицького. 15 серпня у  День міста Тернополя відбудеться нагородження переможців.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео