Ростислав Фук

У Тернополі заснували щорічну літературну премію імені Михайла Левицького

Вручення премії відбуватиметься щорічно 15 серпня з нагоди святкування Дня міста

У Тернополі прийняли рішення про заснування щорічної міської літературної премії імені Михайла Левицького. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Премію засновано з метою увічнення пам’яті поета Михайла Левицького, а також для подальшого сприяння розвитку літературного процесу на Тернопільщині.

Нагороду присуджуватимуть одному переможцю у номінації  «Краща поетична збірка», вручення якої відбуватиметься щорічно 15 серпня з нагоди святкування Дня міста Тернополя.

Удостоєним премії присвоюватимуть звання Лавреата премії імені Михайла Левицького та виплачуватимуть грошову винагороду.

Нагадаємо, Михало Левицький – співзасновник і перший голова першої в Україні крайової організації Народного Руху України (НРУ), член Великої Ради НРУ. У Тернополі Михайло Левицький проживав із 1984 р. Працював у редакції газети «Відродження» (нині - «Свобода»), а також - на художньому комбінаті.

За свої творчі здобутки та активну життєву позицію Михайло Левицький свого часу отримав премію імені Іванни Блажкевич та орден «За мужність» 3-го ступеня (2009).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео