Оксана Бучко

Тернополян запрошують отримати посвідчення волонтера правової допомоги

174221361-359138368832651-67042752844579154-n-1515x1041

Волонтерами системи безоплатної правової допомоги можуть стати тернополяни. Їхня місія полягатиме у поширенні інформації про права та способи захисту громадян. Перші волонтери БПД уже отримали свої посвідчення.

У чому ж полягає робота волонтерів системи? Від найпростішого, коли людина запитає у Вас як в юриста чи просто людини, до думки якої прислухається, про те як вирішити її правову проблему, Ви можете порекомендувати їй звернутись до найближчої точки доступу до безоплатної правової допомоги. Це стане першим кроком до розв’язання цієї проблеми. Ви можете проводити власні заходи і розповідати про права людини, або долучатись до заходів системи. Ми завжди будемо раді бачити ваші пости в соцмережах та будь-які інші інформаційні повідомлення, у яких ви згадуєте про систему БПД,  розповідає координатор проекту Володимир Карий.

Долучаються до волонтерства у системі БПД також працівники шкіл, адже інформувати про права учнів є важливою складовою виховного процесу.

Ми і раніше проводили спільні заходи. У школі, де я працюю, учні та педагоги знають про систему безоплатної правової допомоги з першоджерел. Адже уроки правових знань є доброю традицією, а друковані інформаційні матеріали лише сприяють засвоєнню інформації. Тепер наша співпраця зафіксована офіційно, я рада, що змогла долучитись до такого потрібного людям проекту, – розповідає практичний психолог тернопільської ЗОШ №17 Вікторія Процишин.

Кожен може долучитися до реалізації проекту «Волонтер БПД» за такими напрямами:

-участь у підвищенні правової свідомості, культури та обізнаності населення (правопросвітництво): інформування громадян про право на безоплатну правову допомогу та порядок його реалізації;

-сприяння у доступі до безоплатної правової допомоги незахищених верств населення;

-налагодження взаємодії центрів з надання БВПД з партнерськими організаціями.

Щоб стати волонтером системи БПД потрібно:

-Заповнити анкету.

-Пройти дистанційний курс «Основи волонтерської діяльності» та отримати електронний сертифікат: ;

-Пройти співбесіду з представником центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Деталі та відповіді на найпоширеніші питання – ТУТ

Ми раді старту співпраці з першими волонтерами, ця діяльність перш за все суспільно корисна, одночасно з цим досить відповідальна. Дякуємо партнерським організаціям, які долучаються до пошуку нових волонтерів, та запрошуємо усіх бажаючих до співпраці, – підсумувала директор Регіонального центру Ірина Хондогій.

Фото legalaid.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео